◄ Terug naar het overzicht
Van Werk naar Werk
Van zwembad naar bedrijfsrestaurant

Robin Vermeulen (41) werkte al jaren bij de technische dienst van Zwembad Zuid, toen de gemeente zich terugtrok. De zwembaden werden uitbesteed en de medewerkers kwamen halverwege 2015 in dienst van Optisport. Voor Robin was geen plek bij de nieuwe werkgever en hij belandde in een Van Werk Naar Werk-traject. Hoe heeft hij deze periode ervaren?

“Ik vond het heel jammer om te moeten stoppen bij het zwembad, want daar ligt mijn hart. Het VWNW-traject kwam niet meteen op gang en ik wilde juist zo snel mogelijk weer aan de slag. Gelukkig kon ik wel twee maanden als invaller gaan werken in de keuken van het bedrijfsrestaurant. Het VWNW-traject liep door, want het was natuurlijk wel de bedoeling om mij ergens vast onder te brengen. De aanbiedingen die ik kreeg, waren eigenlijk alleen tijdelijke klussen. Daar had ik wel iets meer van verwacht. Ook de medewerkers die mij begeleidden, wisselden steeds. Dat vond ik niet prettig."

"Bij het restaurant kon ik langer blijven; er was genoeg te doen. Langzamerhand kreeg ik meer taken: niet alleen afwassen, maar ook achter het buffet, het fornuis en de kassa. Het werk is niet te vergelijken met het werk in het zwembad; het was een hele omschakeling. Maar op 22 augustus 2016 kreeg ik een mooi verjaarscadeau: van tijdelijke medewerker werd ik vaste medewerker. Het VWNW-traject is beëindigd. Ik heb geluk gehad: ik heb nu weer zekerheid.”